Victorias vän H&M-miljardären i ny intervju

Miljärdaren och H&M-dottern Charlotte Söderström, tidigare Persson, är inte den som strösslar med intervjuerna. Men efter att hennes stjärnhäst, All In, vunnit EM-guld tillsammans med ryttaren Peder Fredricson träffar hon Svenska Dagbladet. Fortfarande tveksam om varför fokus ska ligga på henne – “Det är ju Peder och All in som är inne på banan och gör jobbet”, menar Charlotte.

Hennes bror Karl-Johan Persson är H&M:s vd och pappa Stefan klädjättens ordförande. Med andra ord är Charlotte uppvuxen i bolaget och numera jobbar hon deltid på sponsringsavdelningen.

Charlotte med sin bror, H&M vd:n Karl-Johan Persson.

– Det har blivit en del av mitt liv. Jag brinner för det och engagerar mig i det. Jag är stolt över det. Jag älskar företaget, säger hon i intervjun.

Lillebrorsan Tom Persson är det enda syskonet som inte jobbar för H&M. Han verkar istället i filmbranschen. H&M-familjen har starka vänskapsband till vår svenska kungafamiljen. Både Karl-Johan och Charlotte känner Victoria och Daniel väl och de går ofta på samma fester. Men Charlotte är mer bekväm i stallkläder än i långklänningar, förklarar hon.

– Men det är jättekul att få göra både och, även om jag helst är hemma med familjen.

Hela intervjun finns att läsa här!

Foto: IBL